Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس؛ در ذره‌بین این هفته‌ی فارس‌من بار دیگر به سراغ صداوسیما رفته‌ایم این بار می‌خواهیم بررسی کنیم مخاطبین‌ما چه نطراتی در مورد نظارت این سازمان بر برنامه‌های تولیدی در حوزه‌ی آثار نمایشی دارند.

نخست | نظارت بر محتوای شبکه نمایش خانگی
پدیده‌ی گسترش فضای مجازی چند سالی است که صنعت سریال‌سازی را از انحصار تلویزیون خارج کرده‌است و برای این ابر رسانه رقیبی جدید با عنوان شبکه‌ی نمایش خانگی ایجاد نموده است، اما عدم نظارت مناسب بر محتوای منتشره در آن باعث شده است شاهد پخش سریال‌های شبه ترکیه ای و در تعارض با فرهنگ خانواده‌ی ایرانی در این پلتفرم باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه مخاطبین دغدغه‌مند فارس‌من با ثبت کمپینی با عنوان «نظارت بر محتوای شبکه نمایش خانگی چه شد؟» از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست روشنی برای بهبود شرایط محتوای فرهنگی این پلتفرم دارند:«نظارت دقیق بر محتوای تولیدی مؤسسات تولیدکننده این سریال‌ها مورد انتظار خانواده‌ها و آحاد جامعه بوده و در این راستا نمایندگان ملّت بر حسب وظیفه قانونی، دینی و اجتماعی خود باید با به روز رسانی قوانین و مقررات مرتبط با vod ها، رسالت خود را به انجام برسانند.»


دوم | دستمزد نامتعارف آقای بازیگر
سریال پایتخت ده سالی می‌شود که پای ثابت سفره‌ی نوروزی خانواده‌های ایرانی شده‌است. پایتخت و شخصیت‌های آن از لحاظ محبوبیت در بین اقشار مختلف جامعه بی‌نظیر می‌باشند. همین محبوبیت بالا راز ساخته شدن ۶ سری از این سریال طنز در طی سالیان گذشته‌ است. هفته‌ی گذشته همزمان با رسانه‌ای شدن ساخت پایتخت ۷ خبر عجیب دیگری مبنی بر درخواست دستمزد میلیاردی و  غیر متعارف بازیگر نقش اول این مجموعه به بیرون درز کرد.

این دستمزد برای یک بازیگر آن قدر غیرمعمول بود که از همان ابتدای هفته در فارس‌من کمپین‌های متعددی توسط مخاطبین ما در اعتراض به آن ثبت شد در یکی از این کمپین‌ها آمده‌است:«با توجه به  به حواشی یکی از بازیگران و از همه مهمتر دستمزد میلیاردی هنرپیشه‌ای که خود قبلا از رسانه ملی اعلام بیزاری کرده است و مقایسه آن با سریال‌های دیگر که دستمزد بازیگرانش در حدود ۱۵ میلیون تومان بوده و به مراتب از پایتخت موفق‌تر بوده‌اند، لذا خواستار این هستم که از ساخت پایتخت ۷ جلوگیری شود و کارگردان و تهیه کننده سریال روی سریال جدیدتری کار کنند.»

سوم | نظارت بر تبلیغات بازرگانی
نظارت بر تبلیغات بازرگانی در صداوسیما یکی از پرتکرارترین و متنوع‌ترین مطالبات شما از این سازمان در فارس‌من است. برخی از کاربران معتقدند باید بر تبلیغات موسسات کنکوری در تلویزیون نظارت و از پخش آن جلوگیری شود و برخی دیگر در راستای حمایت از تولید داخل پیشنهاد «لزوم جمع آوری تبلیغات برندهای کره‌ای و سایر شرکت‌های تحریم کننده ایران» را دارند.

این دو مثال به عنوان مشت نمونه‌ی خروار تنها بخشی از مطالبات شما در فارس‌من برای نظارت بر تبلیغات بازرگانی در سازمان صداوسیما بود.



چهارم |نظارت بر محتوای سریال‌های طنز
محتوای سخیف برخی از سریال‌های تلویزیون از دیگر اعتراضات شما به عملکرد نظارتی این سازمان است. سریال‌هایی که بعضا از کیفیت مناسبی هم برخوردار نمی باشند. در بخش‌هایی از کمپین، «چگونه بر محتوای سریال‌های طنز نظارت می‌شود؟» مخاطبین فارس‌من معتقدند:«چرا باید در سریال‌های طنز که از سیما پخش می‌شود، ناهنجاری‌هایی مثل غیبت، تهمت، دروغ، دزدی، بی‌احترامی، وجود محیط ناآرام در خانه و خانواده به عنوان طنز و وسیله خنده باشد؟

دست‌مایه خنده قرار دادن این ناهنجاری‌ها بی‌تردید باعث ریختن قبح و عادی شدن شدن آنها در جامعه می‌شود؛ آیا تولیدکنندگان این سریال‌ها توانایی لازم را ندارند یا ضعف در نظارت صدا و سیماست؟» 

 

پنجم | محتوای نامناسب برنامه‌های کودک
نسل کودک و نوجوان آینده‌سازان این کشور هستند که برنامه‌ریزی برای تربیت صحیح ایرانی، اسلامی آن‌ها باید از اولویت های اصلی دستگاه‌های فرهنگی - آموزشی ما از آموزش و پرورش تا صداوسیما باشد. در همین راستا صداوسیما باید به ساخت برنامه‌هایی با محتوای مناسب برای این نسل آینده بپردازد.

اما طبق کمپین‌های ثبت شده توسط شما در فارس‌من برخی از برنامه‌های تولیدی برای کودکان و نوجوانان دارای محتوای مناسب نمی‌باشد:«متاسفانه در برنامه تلویزیونی عموپورنگ که اخیرا پخش می‌شود ، دیده میشود در کنار پیام های مثبت برنامه‌، نکات قابل تامل وجود که باید مسئولین مربوطه پاسخگو باشند  در برنامه اخیر عموپورنگ، متاسفانه از آهنگ‌هایی که بیشتر به درد محافل خاص رقاصی و مطربی لهو و لعب می‌خورد، به شکل پررنگی استفاده می‌شود،که جای تامل دارد و باید از پخش چنین برنامه هایی جلوگیری کرد.»

 

نظام مسائل مربوط به صداوسیما و محتوای برنامه‌های تولیدی توسط رسانه‌ی‌ملی سهم ویژه‌ای در بین سوژه‌های «فارس‌من» دارد. امیدواریم در آینده مشکلات و درخواست‌های شما به حداقلی‌ترین میزان خود برسد. و شاهد ساخت آثاری با محتوای متناسب با فرهنگ ایرانی - اسلامی‌مان باشیم.

گزارش از معین‌ رضیئی
انتهای پیام/ع

 

منبع: فارس

کلیدواژه: فضای مجازی تلویزیون کیفیت شبکه نمایش خانگی صداوسیما پایتخت7 علی عسگری محسن تنابنده بر تبلیغات فارس من بر محتوای سریال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۶۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاهم تولید آثار نمایشی مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برتر منعقد شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سعید نصیراسلامی؛ معاون فرهنگی و تبلیغات سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش با کاظم نظری؛ مدیر کل هنر‌های نمایشی درخصوص اجرای آثار چهاردهمین جشنواره تئاتر ارتش، اجرای عمومی آثار تولیدی، تولید آثار هنری مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برگزیده گفت‌وگو و تفاهم کردند.

در جلسه‌ای که با حضور حجت‌الاسلام سعید نصیراسلامی؛ معاون فرهنگی و تبلیغات سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش، کاظم نظری؛ مدیر کل هنر‌های نمایشی و سیامک موحدی؛ مدیر امور هنری سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش و شهرام نوشیر؛ مدیر کانون تئاتر دینی برگزار شد، مقرر شد آثار برگزیده سیزدهمین جشنواره تئاتر ارتش، که اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شد، در جشنواره تئاتر فتح خرمشهر و جشنواره تئاتر مقاومت اجرا داشته باشند. همچنین در این جلسه قرار شد فرصتی فراهم شود تا نمایش‌های خیابانی با موضوع شهدا و مضامین مرتبط، بتوانند در پادگان‌ها و فضا‌های سازمانی ارتش، روی صحنه روند.

در سومین مورد از این تفاهم، قرار شد گروه‌های اجرای تعزیه ارتش در فضا‌های نمایشی و میادین و فضا‌های روباز مختص این نوع نمایش، در ایام سوگواری اجرا داشته باشند.

همکاری دو طرف برای تولید یک اثر فاخر مشترک، نیز جزو مواردی بود که در این جلسه درباره آن گفتگو شد و توافقاتی نیز به عمل آمد که به زودی نام نمایش و سالن اجرای آن اعلام خواهدشد.

همچنین در این جلسه درباره حمایت از نمایشنامه‌های برگزیده جشنواره «نسیم رحمت» با موضوع و نگاه مورد توافق دو طرف، گفتگو شد. جشنواره «نسیم رحمت» از جمله جشنواره‌های برگزارشده توسط ارتش است که امسال هنرمندان شاخص در عرصه نمایشنامه‌نویسی در آن شرکت خواهند کرد.

همچنین سال جاری، برای تقویت متون نمایشی و جشنواره تئاتر میثاق ۱۴، به نمایشنامه‌نویسان جوان و مطرح کشور نگارش ۲۸ نمایشنامه سفارش داده شده است.

درپایان این جلسه، گفتگو‌های اولیه درخصوص احیای سالن‌های ارتش برای اجرای تئاتر و برگزاری کارگاه‌های آموزشی مشترک نیز صورت گرفت و ادامه آن برای بررسی سیستم، مشکلات و تحلیل بیشتر موضوع به جلسات آتی موکول شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • تفاهم تولید آثار نمایشی مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برتر منعقد شد
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی در آذربایجان غربی
  • نگاهی به مسائل اجتماعی و فرهنگی در مجموعه «خط روی خط»
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • نگاهی به هیاهوی جدید درباره سریال «پایتخت»
  • اولویت رسانه ملی تولید محتوای مرتبط با فرهنگ ایثار و شهادت است
  • مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال‌هایی که دیده نمی‌شود!
  • مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال هایی که دیده نمی‌شود!
  • آماری از مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال‌هایی که دیده نمی‌شود!