Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-نتایج یک پژوهش علمی که در مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران پیرامون ارزیابی مصوبات دوره پنجم شورای اسلامی شهر تهران صورت گرفته است، نشان می‌دهد که طی چهار سال فعالیت دوره پنجم شورای اسلامی شهر تهران، این دوره یکی از ضعیف‌ترین عملکردها را نسبت به چهار دوره پیش شورای اسلامی رقم زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران؛ شهریار دبیرزاده، مدیر گروه تدوین برنامه های راهبردی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران به بررسی یک پژوهش علمی  صورت گرفته در مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران پیرامون ارزیابی مصوبات دوره پنجم شورای اسلامی شهر تهران پرداخت و گفت: این پژوهش 878 مصوبه شورا طی 315 جلسه را بررسی کرد که در آن به چند منظر از جمله تحلیل و تطبیق مصوبات شورای اسلامی شهر تهران با قانون تشکیلات، وظایف و اختیارات شوراها، تحلیل میزان تطابق مصوبات با اولویت ها و مسائل کلیدی کلانشهر تهران و دغدغه های شهروندان، تحلیل لایحه ها و طرح های شورا و همچنین عملکرد کمیسیون های تخصصی شورا و مصوبات آن ها پرداخته است.
مدیر گروه تدوین برنامه های راهبردی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران افزود: تحلیل مصوبات شورای پنجم بر اساس ماهیت آنها نشان می‌دهد که از مجموع مصوبات شهر تهران، 25 درصد را مصوبات نظارتی (نظارت بر اجرای فعالیت‌ها) و 75 درصد را مصوباتی تشکیل می‌دهد که ماهیت اجرایی داشته‌اند اما از نوع عمرانی و قابل پیاده شدن بر روی زمین نبوده و بیشتر فرایندهای ارائه خدمات و اداری را شامل شده اند.
دبیرزاده در ادامه گفت: با توجه به نظر سنجی‌های صورت گرفته توسط مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در سال 1397 از شهروندان تهرانی، مهم ترین مسائل و مشکلات شهر تهران مسائلی همچون آلودگی هوا، ترافیک، محیط زیست، اشتغال و تورم، مسکن و خدمات شهری، کیفیت زندگی شهری را تحت تاثیر قرار داده اند. این در حالی است که بررسی ها نشان می دهد از میان 9 مساله اصلی مطرح شده توسط شهروندان در چهار حوزه ترافیک، بیکاری، تامین مسکن و اجاره بها هیچ مصوبه ای از سوی اعضای دوره پنجم ارائه نشده است.
او تاکید کرد: نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که موضوعاتی چون معماری شهری، نمای شهری، آسیب های اجتماعی، آلودگی هوا، عمران شهری، محیط زیست و مانند آن کمتر از 5 درصد از کل مصوبات دوره پنجم را به خود اختصاص داده است.
او با اشاره به این که بیشترین مصوبه در زمینه خدمات شهری و محیط زیست ارائه شده است و مجموعاً حدود یک درصد از کل مصوبات شهری را نیز شامل می‌شود گفت: در زمینه آلودگی هوا تعداد 2 مصوبه و در زمینه اشتغال هم دو مصوبه ارائه شده است. هر دو مصوبه مرتبط با اشتغال یک موضوع واحد را نشان می دهد که آن هم مربوط به بکارگیری جوانان در پست های مدیریتی شهرداری تهران بوده است و اساساً در زمینه تامین اشتغال شهری و نیز از بین بردن بیکاری و تسهیل اشتغال شهروندان مصوبه ای ارائه نشده است.
وی در این خصوص افزود: این در حالی است که بیشترین زمان طی شده در کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در این دوره صرف نامگذاری خیابان‌های شهر تهران شده است و برای آسیب‌های اجتماعی و دیگر مسائل مبتلا به در این حوزه اقدامات اساسی صورت نپذیرفته است.
دبیرزاده در پایان سخنانش خاطر نشان کرد: نکته حائز اهمیت دیگر این است که بیشترین زمان شورا، صرف مواردی چون، تعیین تکلیف پلاک های ثبتی، تعیین و انتخاب افراد اعم از اعضای شورای اسلامی شهر تهران و یا اعضا شهرداری برای حضور در مجامع و کمیته ها و کمیسیون های مختلف، تعیین بهای خدمات و نرخ عوارض شهری و نامگذاری معابر شده است.
وی معتقد است: تعیین بهای خدمات و تعیین عوارض و موضوع نامگذاری معابر در دوره پنجم از فراوانی بسیار زیادی برخوردار است و به تنهایی نزدیک به 30 درصد از کل مصوبات را به خود اختصاص داده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: تهران مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران شورای اسلامی شهر تهران نشان می دهد دوره پنجم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۱۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه شورای ششم به حل مسائل شهر با رویکردهای خلاقانه

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد مقدس گفت: ایجاد اداره کل خلاقیت و نوآوری در این دوره در شهرداری مشهد، بستری آماده در راستای بهره‌گیری از رویکردهای خلاقانه جهت حل مسائل شهری و توجه به نوآوری در توسعه شهری است.

فاطمه سلیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خراسان رضوی، با بیان اینکه خلاقیت و نوآوری از ویژگی‌ها و قابلیت‌های انسان است که نقش مهمی در زندگی دارد، اظهار کرد: این ویژگی باعث پیشرفت انسان در تمام عرصه‌ها می‌شود و می‌تواند کیفیت زندگی را تعیین کند.

وی گفت: از این رو، خلاقیت و نوآوری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و کیفیت زندگی شهری نیز مرهون تلاش افراد نوآور و نگاه خلاقانه است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد مقدس افزود: ایجاد اداره کل خلاقیت و نوآوری در این دوره در شهرداری مشهد، بستری آماده در راستای بهره‌گیری از رویکردهای خلاقانه جهت حل مسائل شهری و توجه به نوآوری در توسعه شهری است.

سلیمی با بیان اینکه در سال «تولید با مشارکت مردم» و هم‌زمان با روزجهانی «خلاقیت و نوآوری و روز ملی کارآفرینی»، بزرگداشت هفته خلاقیت و نوآوری شهری در قالب برنامه رونمایی از محصولات نوآورانه شهری، معرفی شرکت‌های موفق و سایر دستاوردهای نوآورانه در شهر مقدس مشهد برگزار می‌شود، تصریح کرد: امیدواریم با رشد خلاقیت بیش از پیش به حل مسائل و دستاوردهای نوآورانه در شهر امام مهربانی‌ها نائل شویم.

کد خبر 747812

دیگر خبرها

  • باز شدن گره‌های چند دهه شهر یزد در شورای ششم
  • از «غلامحسین رضوانی» چه می‌دانیم
  • محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد
  • مصائب شیراز پس از باران (+ عکس)
  • مصائب شیراز پس از باران / تصاویر
  • مصائب شیراز پس از باران
  • بازدید اعضای کمیسیون محیط زیست شورای شهر از مرکز کنترل عملیات شهرداری اصفهان
  • دوره آموزشی نقد جریان‌های دین‌گریز ایران برگزار می شود
  • توجه شورای ششم به حل مسائل شهر با رویکردهای خلاقانه
  • منطقه پیام، از اولویت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات